Kreatív és Érdekes
2014.08.20 12:07

Gold Taklon és White Taklon

Gold Taklon és White Taklon Taklon ecsetek

 

Szintetikus ecsetek - tudnivalók

Gold Taklon és White Taklon

amit a szintetikus (TAKLON) ecsetekről tudni érdemes

Profiként, hobbiművészként, vagy akár kezdőként amikor ecsettel bánsz, gyorsan rájössz, hogy a munka és az élvezet minősége nagyon függ a használt festékek és az ecsetek minőségétől, s e kettő közül is inkább az ecsetek minőségétől.

A választott ecset, pontosabban annak ecsetvonása segítsen kifejezni a művészi szándékodat, a kreativitásodat, és ne azon kelljen görcsölnöd, hogy egy rossz minőségű ecsettel hogyan oldod majd meg a feladatot! Itt az ideje elvárnod az ecsetedtől, hogy ne csak jó érzés legyen a kezedben fogni, ám munka közben (és munka után!) az történjen, az kerüljön a képre, ami benned már megszületett.

Taklon az összefoglaló neve annak a műanyag szálnak, amelyből a szintetikus ecsetek szőrei készülnek. Eredetileg az akrilfestékekhez lett kifejlesztve, ám általában bármilyen fedőfestékhez (akril, olaj, tempera) használhatjuk. A különlegességét az adja, hogy nagyon rugalmasak és egyenletesek a szálai, a végük vékonyított, így pontosan lehet velük dolgozni, bármilyen formájú/alakú ecsetről is legyen szó. Ezért könnyű tisztítani is és tisztítás után teljesen mentes lesz a kemikáliáktól és a kórokozóktól is, így szívesen használják kozmetikai ecsetekben is. A festék megtartó képessége viszont abban rejlik, hogy a szálvastagsága 0.08 milimétertől 0.15 mmiliméterig (amely kb. az emberi hajszál vastagsága), sőt 0.20 miliméterig (amely kb. a sörte szál vastagsága) terjed, s ezekből 5-10-15 féle vastagság is kerül egy ecsetbe. 

A színezett Gold Taklon

Gold taklon

(csupán marketing fogás lenne?) a gyakoribb és az elegánsabb ecset.

Igazából a természetes, színezetlen White Taklon 

White taklon

ecsetek éppen úgy használhatók, s talán éppen a tisztaságuk miatt még jobbak is a képességeik.

 

Webáruház készítés