Polisztirolhoz


Polisztirolhoz

 

 

 Polisztirolhoz, más néven habhoz vagy habosított polisztirolhoz is különféle késeket és vágóeszközöket használhatunk, hogy pontosan és hatékonyan tudjunk dolgozni vele. A polisztirol egy könnyű, habos anyag, amely gyakran alkalmazható modellépítésben, építési projektekben, vagy különféle kézműves tevékenységekben. Néhány olyan vágóeszközt és kést említek, amelyek ideálisak polisztirolhoz:

  1. Hővágó Kések: Ezek a kések használják a hőt, hogy pontosan és simán tudjanak vágni polisztirolban. Az elektromos hővágók például egy forró pengét használnak, ami átvágja a habot, anélkül hogy annak peremei felolvadnának vagy elrepednének.

  2. Ollók: A hegyes, éles pengéjű ollók hasznosak lehetnek a kisebb darabok kivágásához és formázásához, valamint az egyenes vágáshoz.

  3. Éles Penge: Egyszerű, éles penge is használható polisztirol vágásához, különösen akkor, ha egyenes vonalakat kell vágni. Fontos, hogy a penge éles legyen, hogy tiszta és sima vágásokat érhessünk el.

  4. Tűrőléc: A tűrőléc olyan eszköz, amely segítségével egyenes vonalú vágásokat lehet elvégezni a polisztirolban. Ehhez egyszerűen húzzuk végig a tűrőlécezett él mentén a vágóeszközt.

  5. Rotációs Vágókés: Ezek a készletek tartalmaznak egy fogantyút, amelybe különböző alakú és méretű különféle pengevégű vágófejek illeszthetők. Ezek az eszközök lehetővé teszik különböző formák és szögek vágását polisztirolhoz.

Fontos megjegyezni, hogy mivel a polisztirol egy könnyű és habos anyag, fontos a biztonságos használat és a megfelelő védőfelszerelések használata, például szemüveg és maszk, hogy elkerüljük a szembejutást vagy a belélegzett por irritációját. Emellett mindig ügyeljünk arra, hogy megfelelően rögzített és stabil alapon dolgozzunk, hogy biztonságosan tudjuk vágni és formázni a polisztirolt.

 

 


Sorrend:

Vágó szerszám polisztirolhoz
Elemes vágó szerszám polisztirol idomok kivágásához. Méretei: Maximális vágási szélesség: 26 cm, maximális vágási vastagság: 4,5 cm.
1,5 V -os ceruza elemekkel működik. (az elemeket külön kell megvásárolni.) A készlet 3 db vágószálat tartalmaz.
Holland termék.
1 841,5 Ft
1 841,5 Ft
Nincs raktáron

Sorrend: