Kreatív technikák
2014.09.27 23:40

Üvegfestés technikája

Az üvegfestés technikája

Üvegfestés technikája

Üvegfestés technikájaA legegyszerűbb kezdőként sík üveglapra dolgozni, a legelső alkalommal mindenképpen így próbáljuk ki az üvegfestést. Az üvegesek és képkeretezők is vállalnak méretre vágást, így juthatunk könnyen az üveg alapanyaghoz.

Fogunk egy sík üveglapot és rárajzoljuk a kívánt mintát. A lapon megtervezhetjük a színeket is. Ha kész a terv, rátesszük az üveget, hogy az üvegen keresztül lássuk a mintát és így könnyűszerrel meghúzhatjuk a kontúrvonalakat a kontúrfestékkel. Az első próbálkozásokhoz ezüst kontúrfestéket érdemes venni, mert az minden más színhez szépen passzol. Ezután várni kell pár órát (érdemes akár 6-8 órát is), amíg a kontúrfesték megszilárdul, s csak akkor kezdhetjük el az igazi üvegfestést, a színes üvegfesték felvitelét.

 

Üvegfestés pohárra

Ha üvegpohárra akarunk dolgozni, akkor is lehet sablont készíteni. A papírlapot egyszerűen beleragasztjuk a pohárba. Mivel a poharak általában henger alakúak óvatosan kell őket festeni.  Ha kitöltünk egy tartományt, a poharat úgy kell az oldalára fektetni, hogy a frissen elkészített rész legyen felfelé. Különben az üvegfesték szétfolyik, belefolyik más színekbe.

Figyelem! Csak akkor lehet folytatni a munkát, ha a már kész részletek megszáradtak!*

 

sulinet.hu alapján*

 

Webáruház készítés