Clairefontaine papír

Kreatív >Clairefontaine papír

Clairefontaine papír 

 1512-ben, a Vogézek szívében, az etivali apátság elöljárója, François Faignozel, a premontrei rendből, engedélyezte egy papírmalom létrehozását a Valdange folyó mentén. A nehéz idők miatt ez a malom gyakran cserél gazdát, de a 19. század közepéig "formázó" papírt fog gyártani. A papírgyártás nagy hagyománya a Meurthe völgyében, az első papírgyárak XVI. századi létrehozása óta. Ebben a kényelmes környezetben kezdte meg a Papeteries de Clairefontaine gyártását 1858-ban, Etival Clairefontaine városában, a Meurthe folyó mellett, Strasbourgtól 90 km-re. A helyi textilipar által szállított rongyokat kihasználva Clairefontaine néhány éven belül a régió egyik legjelentősebb gyárává válik. Ajánlatának kiegészítéseként a cég 1880-ban megkezdi a borítékok gyártását, majd a notebookok gyártását. Nagy múltja miatt tehát biztos választást nyújt.

 Vastag és sima felület: A Clairefontaine papírok kiválóan alkalmasak ceruzázásra, tinta- és tollrajzokhoz. A sima, selymes felületű papír könnyedén kezeli a tintákat és tollakat, így alkotásaid mindig tiszta és precíz lesz.

 

 Vízállóság: Egyedülálló tulajdonságuk a vízállóság, amely lehetővé teszi, hogy akvarell vagy vízfesték használatakor ne essenek szét a vonalak. Így biztosíthatod, hogy műveid hosszú évekig megőrzik eredeti szépségüket.

 

 Környezettudatosság: A Clairefontaine elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és fontosnak tartja a környezetvédelmet. Papírjaikat fenntartható erdőgazdálkodásból származó alapanyagokból készítik.

 

 Sokféle méret és típus: Az alkotók számára fontos, hogy a megfelelő méretű és típusú papírt válasszák. Clairefontaine kínálatában megtalálod a legjobban illő papírt a számodra, legyen szó rajzolásról, jegyzetelésről vagy festészetről.